U tren oka do vrhunske paštete

Priprema je jednostavna, a užitak u ovoj pašteti s kozicama i malo parmezana zajamčen
Pašteta od kozica

Sastojci za 4 osobe

Kozice ili škampi 30 dag

Maslinovo ulje 1,5 dl

Bijelo vino 1 dl

Maslac 1 žlica

Češnjak 1 režanj

Peršinov list 2 stabljike

Mladi izdanci salata 10 dag

Parmezan 2 žlice

Bijelo pecivo 1 komad

 

Priprema

1. U tavici na malo maslinova ulja kozice kratko prepecite,  dodajte malo nasjeckanog češnjaka, peršinov list i podlijte s malo bijelog vina.

2. U blenderu usitnite kozice uz dodatak maslinova ulja i maslaca te dozačinite solju i paprom. Servirajte s čipsom od parmezana i krostinima te paštetu poštrcajte s još malo maslinova ulja.

3. Za krostine pecivo možete malo zamrznuti pa ćete ga lakše narezati na tanke ploške. Zapecite ih na tavici ili roštilju da budu hrskave te poškropite s malo maslinova ulja.

4. Za čips od parmezana na teflonsku tavicu pospite manje krugove parmezana. Pričekajte da se otope i malo zapeku pa izvadite špatulom.