Volkswagen priprema električni automobil za tek nešto više od 20 tisuća eura

Taj model trebao bi biti velik poput crossovera T-Roc i trebao bi imati domet veći od 300 kilometara. Najavljuju u Volkswagenu da će to biti pravi narodni automobil, odnosno svojevrsni povratak te tvrtke korijenima, pristupačnim automobilima

Razlog zbog kojeg ne vidite više električnih automobila na cestama i parkiralištima jednostavan je – oni su preskupi. Trenutno su toliko odnarođeni da ih si mogu priuštiti bogati Nizozemci i Norvežani, a u južnoj Europi ćete ih rijetko vidjeti. Birati između Renault Clija ili VW Pola i sličnog električnog automobila kupcu olakšava odluku: o vozilu na struju neće ni razmišljati.
Sad se javio Volkswagen i svim budućim kupcima obećava električni automobil koji će za par stotina eura biti skuplji od 20 tisuća eura. Taj model trebao bi biti velik poput crossovera T-Roc i trebao bi imati domet veći od 300 kilometara. Volkswagenovi šefovi obećavaju da ćete ga imati priliku kupiti najkasnije za četiri godine. Najavljuju da će to biti pravi narodni automobil, odnosno svojevrsni povratak Volkswagena korijenima, pristupačnim automobilima. Električno vozilo po cijeni od 20 tisuća eura doista je pristupačno.