VIDEO: Audiji imaju novi sustav koji informira vozača kad se uključuje zeleno na semaforu i preporučuje idealnu brzinu

Ovo je jedna od dobiti takozvanih umreženih automobila jer ovaj sustav prima informacije iz digitaliziranih prometnih sistema američkih gradova

Današnjim vozačima mora se ugađati, a proizvođači automobila to i čine, bez zadrške. Tako je Audi za svoje modele na američkom tržištu, iste one koje predsjednik Trump namjerava ocariniti s 25 posto, predstavio novi sustav koji ne samo da informira o tome kad će se uključiti zelena svjetla na semaforu nego i preporučuje kojom brzinom biste se trebali kretati da uhvatite ‘zeleni val’. Ovo je jedna od dobiti takozvanih umreženih automobila jer ovaj sustav prima informacije iz digitaliziranih prometnih sistema američkih gradova. Na instrumentnoj ploči Audija pokazuje se trenutna faza na semaforu i odbrojavanje u sekundama do sljedeće promjene (zelenog ili crvenog svjetla). U Audiju kažu da će ovaj sustav smanjiti stres kod vozača. Zasad se ne spominje kad bismo ovaj dio opreme mogli dobiti u Europi.

Sad slijedi i informacija koliko sve to košta. S umreženim automobilima dolazi i drukčiji tip usluge, pa više ne plaćate jedanput, kao za klasičnu dodatnu opremu. Audi Connect Prime, koji ima i druge funkcionalnosti, može se naručiti za 199 dolara za šest mjeseci ili 499 dolara za 18 mjeseci.