Veliki opoziv Fiat Chryslerovih vozila potaknut će novi rast cijena metala koji je vrjedniji od zlata

Unaca paladija trenutno se prodaje po 1552 dolara, a uskoro bi mogla dosegnuti 1650 dolara i to ponajviše zbog Fiat Chryslerove potražnje. Cijena unce zlata je oko 1160 dolara

Fiat Chrysler će u Americi će opozvati gotovo 900.000 automobila zbog toga što ne udovoljavaju emisijskim standardima – prevedno, emitiraju mnogo više CO2 nego što je deklarirano. Zbog toga će u Fiat Chrysleru morati zamijeniti katalizatore na svim automobilima, a to će potaknuti potražnju za najmanje 77.000 unci paladija, iznimno vrijednog metala, koji je ključni sastojak navedenog dijela automobila. Od svih metala u katalizatoru 70 posto je paladij.
Unaca paladija trenutno se prodaje po 1552 dolara, a uskoro bi mogla dosegnuti 1650 dolara i to ponajviše zbog Fiat Chryslerove potražnje. Usput, cijena unce zlata je oko 1160 dolara. U cijeloj ovoj priči s vozilima Fiat Chryslera pozitivno je to što se zamijenjeni katalizatori naknadno mogu recklirati, odnosno iz njih se može selektirati paladij i vratiti nazad u nove katalizatore.