VIDEO: Kako ispravno sjediti za upravljačem automobila?!

Jaguar je pripremio korisne savjete, a prvi nas je iznenadio. On glasi: izvadite predmete iz džepova jer će to utjecati na vaš položaj

Britanski proizvođač automobila Jaguar je objavio korisni video s detaljnim objašnjenjem optimalne pozicije vožnje. Ovaj položaj ne samo da naglašava pravilno držanje i ergonomiju, već optimizira sigurnost i kontrolu. Dr. Steve Iley, Jaguarov glavni liječnik, objasnio je kako se pravilno smjestiti za vožnju. Prvi savjet nas je iznenadio, a glasi izvadite predmete iz džepova jer će to utjecati na vaš položaj. To danas nije veliki problem, budući da većina modernih automobila posjeduje brojne pretince i odjeljke za stvari koje nosite svaki dan. Dalje, važno je sjediti uz naslon sjedala, odnosno ne odvajati se do sjedala.

Potom, osigurajte da vam leđa budu ravna, okomita na šasiju automobila i da cijela površina leđa naliježe na sjedalo. Osim toga, vrh vašeg naslona za glavu i vrh glave trebali bi biti sasvim blizu i izjednačeni u visini. Koljena i laktovi trebali bi se lagano saviti kad kontrolirate vozačke pedale i upravljač, a dok okrećete upravljač leđa bi i dalje trebala dodirivati naslon sjedala. U samo nekoliko minuta namještanja pozicije sjedenja u svom vozilu možete napraviti dramatičnu promjenu u kontroli, udobnosti i samopouzdanju za upravljačem. Jedino što bismo prreporučili Jaguaru je da sljedeći put u animaciji vozačici presvuče cipele, odnosno da koristi obuću s ravnom petom. Sigurnije je!