Zaboravili su da nisu na Autobahnu: Zaustavljeni su u Hrvatskoj jer su vozili brže od 200 km/h!

Rezultati su 211, 206 i 205 km/h, vozači su iz inozemstva, a ulovljeni su na autocesti A3

Na nekim dijelovima Autobahna u Njemačkoj nema ograničenja brzine, ali u Hrvatskoj na autocestama ima – o tome svjedoči znak kružnog oblika s crvenim obrubom na kojem najčšće piše 130! No, vozači iz inozemstva kao da previde taj znak ograničenja brzine o čemu svjeodče tri slučaja u dva dana…U subotu, 31. kolovoza oko 7.40 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac policijski službenici zaustavili su osobni automobil Audi, njemačkih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 211 km/h, upravljao 51-godišnji njemački državljanin.

Istoga dana, oko 9.30 sati na autocesti A3 zaustavljen je i osobni automobil Audi, bugarskih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 205 km/h upravljao 50-godišnji bugarski državljanin. Na kraju, 1. rujna oko 19 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil Mercedes, njemačkih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 206 km/h upravljao 50-godišnji turski državljanin.

Zbog počinjenih prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine vozačima je izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.