Kineski farmeri uzgajaju svinje veličine polarnih medvjeda!

Budući da se zemlja oporavlja od učinaka svinjske kuge koja je uništila mnogo životinja, cijene će se vjerojatno malo stabilizirati, ali trend uzgoja većih svinja možda će ostati

Poljoprivrednici su uvijek dali sve od sebe kako bi maksimizirali prinos, bilo da se radi o dodavanju drugog reda kukuruza na polju ili uzgoju stoke, ali svinjogojci u Kini su doista podigli stvari na novu razinu s kojim su neki uzgajivači doveli svoje životinje u gotovo neprepoznatljivo stanje.

Na farmi u vlasništvu čovjeka po imenu Pang Cong, jedna posebno super svinja teška je više od 1100 kilograma, što je čini većom od polarnog medvjeda.

Cijene svinjetine trenutno su visoke u mnogim dijelovima Kine zbog bolesti koja se brzo proširila poljoprivrednim gospodarstvima i oduzela živote nebrojenim životinjama. Sada, vlasnici farmi sa zdravim svinjama daju sve od sebe da udovolje potražnji, a za svoje životinje sada dobivaju i najveću cijenu.

Pangova farma je relativno malog opsega, ali zato njegove velike svinje i dalje donose ogromnu profit. Najveće se prodaju za preko 10.000 juana ili otprilike 1400 dolara. To je veliki novac za male poljoprivredne farme što su primijetili i veći farmeri u regiji pa sada i oni žele uzgoj sve većih životinja.

Budući da se zemlja oporavlja od učinaka svinjske kuge koja je uništila mnogo životinja, cijene će se vjerojatno malo stabilizirati, ali trend uzgoja većih svinja možda će ostati. Kad poljoprivrednici započnu stavljati naglasak na veću stoku tijekom uzgoja, okretanje nazad nije samo teško, nego može biti i loš poslovni potez.

Posljedice za zdravlje životinja se ne spominju, za sada, ali kako se svinje povećavaju i prinos raste životinjama će vjerojatno biti sve neugodnije, jer njihova skeletna struktura i unutarnji organi nisu nužno izgrađeni da bi se izborili s takvim rastom.