Savjeti: Kako vam u održavanju automobila mogu pomoći pasta za zube, alkohol i kava?!

Ako mislite da je vrijeme za promjenu brisača vjetrobranskog stakla, odnosno ako ne čisti dobro, probajte ga premazaiti s alkoholom

Neke stvari iz domaćinstva mogu vam pomoći u održavanju automobila – probajte ih iskoristiti! Ne morate kupovati skupa specijalizirana sredstva, a ponekad ne morate mijenjati ni neke dijelove…

Kava će vam na primjer pomoći da se riješite loših mirisa u unutrašnjosti vozila. Ostavite posudu s kavom tijekom noći u automobilu i promjenu biste trebali osjetiti već ujutro.

Ako mislite da je vrijeme za promjenu brisača vjetrobranskog stakla, odnosno ako ne čisti dobro, probajte ga premazaiti s alkoholom. Stavite na finu krpicu malo alkohola pa premažite brisač. Ako pri ruci imate malo silikonskog spreja nanesite i njega. Tako će metlice brisača biti elastičnije i bolje će brisati staklo.

Na kraju, zubna pasta je odlična za poliranje prednjih svjetala. Opet koristite krpicu i dobro razmažite pastu po svjetlima. Pazite, prednja svjetla moraju biti plastična da bi bilo koristi od ovog čišćenja. Kad aplicirate pastu, s mekanom krpicom dobro prebrišite svjetla, sve do visokog sjaja. Na kraju će vam i svjetla biti efikasnija.