Prometni znakovi mogu biti zanimljivi: Poruke iz Zvjezdanih ratova i Zvjezdanih staza za prebrze vozače!

Cilj je vozačima na zabavan način sugerirati da uspore, ne koriste mobitele, ali i svim putnicima da se vežu sigurnosnim pojasevima

Znamo kako izgledaju i što nam poručuju prometni znakovi! Doduše, mnogi i ne znaju! Prošlo je mnogo godina od stjecanja vozačke dovole, a znanje je krhko pa se lako gubi. Trebalo bi ga stalno ponavljati kako bismo i u prometu bili sigurni u ono što radimo. No, nije to tema ove vijesti nego nešto drugo!

U gradiću Robbinsvilleu u blizini New Jerseya policija se dosjetila na varijabilne  prometna znakove, odnosno displeje napisati šaljive i poučne poruke. Jedna od njih je: Posjećujete punca i punicu? Usporite, zakasnite tamo!

Prometni ured američke savezne države u suradnji s udrugom Zero Fatallities kreirao je niz efektnih poruka na autocestama, koje ponekad kao da su izašle iz Grunfove radionice. Zabavne su, ali i poučne. Vezane su i uz popularne filmove kao što su Zvjezdani ratovi, Čuvari galaksije, Jerry Maguire ili Zvjezdane staze! Cilj je vozačima sugerirati da uspore, ne koriste mobitele, ali i svim putnicima da se vežu sigurnosnim pojasevima.