Glumca iz Marvelovih filmova uhitio je FBI zbog prodaje lažnih lijekova za koronavirus!

Middlebrook nije baš veliko ime u glumačkim krugovima, ali bio je u mnogim velikim blockbusterima i TV emisijama

Pandemija koronavirusa koja trenutno bukti širom svijeta pokazala je ono najbolje kod većine ljudi.  Zdravstveni radnici, znanstvenici i svakodnevni građani rade najbolje što mogu kako bi ublažili štetu koju virus uzrokuje. No, nemaju svi tako dobre namjere, a neki koriste izbijanje pandemije da dođu do brze zarade.

Agenti FBI-a nedavno su uhitili muškarca iz Kalifornije, koji je pokušao unovčiti pandemiju COVID-19, prodajući ono za što tvrdi da je lijek za virusnu infekciju. Keith Lawrence Middlebrook plasirao je na YouTube svoje lažne tretmane, hvaleći se da je razvio i tabletu za prevenciju koronavirusa, kao i lijek koji se ubrizgava kako bi izliječio one koji su već zaraženi.

Middlebrook je bio hrabar u svojim neurednim poslovnim potezima, čak i toliko daleko da je tražio ulagače u svoju tvrtku koji bi profitirali od onoga što bi zasigurno bio procvat potražnje za liječenjem koronavirusa. Na nesreću za njega, sastanak koji je dogovorio s potencijalnim ulagačem da mu donese neke od tableta doveo ga je licem u lice s agentom FBI-ja.

Middlebrook nije baš veliko ime u glumačkim krugovima, ali bio je u mnogim velikim blockbusterima i TV emisijama. Imao je male u Iron Manu 2, Iron Manu 3, Moneyballu, Thoru, The Sopranosima, Entourageu i još nekoliko drugih.

Izvještaj Ministarstva pravosuđa otkriva još više o bizarnoj poslovnoj avanturi: Middlebrook je lažno pribavio sredstva s obećanjima velike dobiti za tvrtku koju je nazvao Quantum Prevention CV Inc. (QP20), a lažno je tvrdio da je barem jedan potencijalni investitor i član uprave  legendarni košarkaš Earvin Magic Johnson. Košarkaška legenda Johnson potvrdio je istražiteljima da ne zna ništa o tvrtki i Middlebrooku.

Middlebrook je tvrdio da su tretmani djelovali tvrdeći da je barem jedan potvrđeni pacijent COVID-19 izliječen unutar četiri dana nakon primanja injekcije jednog od njegovih lijekova. Iskoristio je ove lažne tvrdnje da bi od investitora zatražio ogromne iznose novca, obećavajući 200-300 % povrata ulaganja od čak milijun dolara.

– Tijekom ovih teških dana, prevare poput ove koriste se lažima kako bi iskoristili naše strahove i slabosti  rekao je američki odvjetnik Nick Hanna u izjavi.

– Iako je ovo možda prvi savezni krivični slučaj u državi koji proizlazi iz pandemije, on sigurno neće biti posljednji. Ponovno pozivam sve da budu krajnje oprezni od stranih medicinskih tvrdnji i lažnih obećanja o golemim profitima. A za one koji pokušavaju provesti te prevare znajte da su savezne vlasti na snazi da zaštite sve Amerikance, a mi ćemo se agresivno suprotstaviti svima koji žele prevariti javnost u ovo kritično vrijeme.

Middlebrooku je sada suočen s mogućom presudom od 20 godina zatvora.