Nekoć zvijezda, a sad koristan automobil: Peugeot 206 još je u prodaji!

Standardna oprema ovog vozila uključuje ABS, prednje i stražnje električne prozore, audio sustav s USB priključkom i četiri zvučnika

Nasljednik modela 205 bio je veliki hit. Peugeot 206 predstavljen je 1998. godine i prodan je u viš od pet milijuna primjeraka. Mislili ste da je njegovo vrijeme prošlo? Iranska tvrtka Iran Khodro proizvođač je automobila sa sjedištem u Teheranu. Iran Khodro odgovoran je za izradu ove nove limuzine – Peugeota 206 Sedan. Prva Peugeot 206 limuzina u prodaju je stigla 2006. godine i bila je duga 4.1 metar. Prodavala se uglavnom na neeuropskim tržištima.

Unatoč malim vanjskim dimenzijama, imala je veliki prtljažnik od 400 litara! Unutarnji prostor isti je kao i kod kompaktnih modela 206,  jedino što se mijenja i povećava je stražnji ovjes dok međuosovinski razmak ostaje isti. Ova limuzina danas bi se mogla natjecati za kupce s Daciom Logan.

Jedini dostupni motor je 1,6-litreni benzinski agregat sa 109 KS, koji pruža maksimalni okretni moment od 142 Nm pri 4000 okretaja u minuti. U osnovnoj izvedbi opremljen je s peterostupanjskim ručnim mjenjačem, ali moguće ga je upariti i s četverostupanjskim automatskim.

Zahvaljujući masi od samo 1100 kilograma, performanse i nisu tako loše, pa Peugeot 206 Sedan postiže najveću brzinu od 190 km/h.

Standardna oprema uključuje ABS, prednje i stražnje električne prozore, audio sustav s USB priključkom i četiri zvučnika. Začudo, nigdje se ne spominje klimatizacija vozila, ali podrazumijevamo da je klima, u najmanju ruku, dostupna barem kao dodatna opcija s obzirom kolike su vrućine u zemlji poput Irana. Na kraju istaknimo cijene koje se kreću od 9830 do 12.500 eura.