Problemi za Rolls-Royce: Europska unija zabranila je osvijetljeni simbol Spirit of Ecstasy na poklopcu motora!

Od sada se nijedan RR u Europskoj uniji ne smije prodavati s osvijetljenom figuricom, a svi koji su već na cestama morat će u servise na ugradnju srebrom obloženog simbola

Jedan domaći nogometni djelatnik s privremenim (ili stalnim) boravkom u susjednoj državi rekao je u jednom od svojih solilokvija (koji nam nimalo ne nedostaju): Nećeš razbojniče! Slično je Europska unija poručila Rolls-Royceu, ali mnogo suptilnijim rječnikom. Naime, britanski proizvođač superluksuznih automobila u vlasništvu BMW-a ima u nekim verzijama svojih automobila osvijetljeni simbol Spirit of Ecstasy na poklopcu motora. Bogatu klijentelu očigledno uzbuđuje da im je automobil nali božićnom drvcu. No, Europska unija je ugasila svjetlo.

Od sada se nijedan RR ne smije prodavati s osvijetljenom figuricom, a svi koji su već na cestama morat će u servise na ugradnju srebrom obloženog simbola. Vlasnici vozila dobit će i povrat novca u vrijednosti plaćene osvijetljene figurice. Razlog za zabranu je takozvano zagađenje svjetlom.

Ova mjera vrijedi samo za države EU.