Nova vremena, novi običaji: Prvi korona free semafori!

S novim stupovima, velika tipka za uključivanje zelenog svjetla za pješake i bicikliste postavlja se tijekom proizvodnje

Nova vremena, novi običaji! Novim pješačkim i biciklističkim semaforima može se upravljati laktovima kako bi se spriječila kontaminacija virusom korone. Prvi preuređeni semafori s ugrađenim gumbom za laktove nedavno su postavljeni u nizozemskom Eindhovenu.

Tipka na pješačkom prijelazu ponekad se dodirne tisuću puta dnevno. Ionako to danas svi znamo, tijekom prvog vala korone ubrzo nam je postalo jasno da se virus, između ostalog, širi preko mnogih dodirnutih predmeta. Zbog toga je dizajner Govert Flint došao na ideju da aktivira semafor naslonivši se na njega laktom.

Prvi semafori su postavljeni u Eindhovenu. Prema dizajneru, ovo je privremeno rješenje koje se može instalirati na trenutne semafore. S novim stupovima, velika tipka za uključivanje zelenog svjetla za pješake i bicikliste postavlja se tijekom proizvodnje.

S trenutnim modelom oko njega je pričvršćena samo opružna ploča sa slojem silikona, što smanjuje troškove proizvodnje. Naslonjeni gumbi bit će testirani i ocijenjeni u bliskoj budućnosti.