Jedan političar želi ukloniti uspornike prometa: Tvrdi da su opasni za zdravlje ljudi!

Desmonde rješenje vidi u povećanju boj prometnih kamera i većim kaznama za prekoračenje brzine

Uspornike prometa treba ukloniti jer predstavljaju opasnost za javno zdravlje, tvrdi Philip Desmonde, član kabineta za promet pri vijeću Cornwalla. On bi ih makuno s ulica jer vjeruje da su kontraproduktivni i da predstavljaju rizik za zdravlje i sigurnost vozača te onih koji žive u blizini. Svaki automobil prije njih mora usporiti, pa nakon njih ubrzava, trošeći više goriva i emitirajući više štetnih plinova, koji su opasni za zdravlje ljudi.

– Uvedeni su kako bi kontrolirali brzinu, prilično pohvalno, ali čine sasvim suprotno u odnosu na zdravlje ljudi – kaže Desmonde.

Uspornici i druge mjere za smirivanje prometa postavljaju se na ceste u cilju smanjenja brzine prometa i često se mogu naći ispred škola kako bi zaštitili djecu.

Desmonde iz Truroa iz Cornwalla rekao je da se želi usredotočiti na povezanost i kvalitetu života te istaknuo da želi zdrave ulice. Naravno, ovdje bi trebalo apelirati na savjest vozača i bez uspornika bi morali paziti na ograničenja brzine i kritična područja. Desmonde rješenje vidi u povećanju boj prometnih kamera i većim kaznama za prekoračenje brzine.