Betonska cesta koja puni električne automobile: Cilj projekta je revolucija u mobilnosti!

Nakon što se završe prve dvije faze, u trećoj fazi konstruirat će poligon dug najmanje 400 metara

Nova betonska autocesta punit će vozila dok se voze, što će im omogućiti da putuju bez potrebe da se zaustave. Nije 1. travnja, nego cilj projekta koji su pokrenuli Odjel za promet u Indiani (INDOT), Sveučilište Purdue i njemački startup Magment GmbH. Cilj je stvoriti sustav koji bežično puni električna vozila dok se voze. U konačnici, ideja je razviti prvu betonsku cestu za bežično punjenje na svijetu.

Dvije prve faze uključivat će različite oblike ispitivanja kolnika i istraživanja optimizacije provođenja električne energije. Nakon što se završe ove faze, u trećoj fazi konstruirat će poligon dug najmanje 400 metara. Ovdje će tim testirati sposobnost betona za punjenje teških kamiona koji rade s velikom snagom.

Nakon što sve ove faze budu uspješno završene, tehnologija će u primjenu i poslužit će za elektrifikaciju određenog dijela autoceste u Indiani. Projekt započinje krajem ljeta.

Ovo nije prvi projekt s bežičnim punjenjem, a o rezultatima ćemo vas definitivno izvijestiti. Uspjeh projekta donio bi revolucionarnu tehnologiju na ceste.