I toga ima: U Nizozemskoj vlasti potiču vozače da na jednoj cesti voze – brže!

Brzina na magistralnoj cesti ograničena je na 100 km/h, no čini se da vozači to ignoriraju i nerijetko voze 50-60 km/h

Znate kako je s prometnim pravilima i kampanjama – odgovorni za sigurnost prometa uvijek od vas traže da prilagodite brzinu uvjetima na kolniku i ograničenjima i da, općenito, usporite. No, u Nizozemskoj imaju drugačije probleme pa će pokrenuti kampanju da na jednoj prometnici vozači budu – brži! Kampanja se odnosi na magistralnu cestu N34 koja prelazi pokrajinu Drenthe, na sjeveroistoku zemlje. Tamo je brzina ograničena na 100 km/h, no čini se da vozači to ignoriraju i nerijetko voze 50-60 km/h.
Problem nastaje jer su razlike između ograničenja i vozača koji voze po ograničenjima te onih koji voze tek 50 km/h prevelike i često dolazi da opasnih kočenja i pretjecanja.

Da bi se riješili svi ovi problemi, bilo bi lakše spustiti ograničenje brzine na 80 km/h, ali vlada se tome protivi jer niža brzina ne odgovara tipu ceste. Stoga će na društvenim mrežama biti pokrenuta kampanja i bit će distribuirani letci koji će potaknuti vozače da budu brži. Policija će biti prisutnija uz cestu pa se vjeruje da će sve to pomoći da vozači ubrzaju.