Inovativna metlica s dvije oštrice: Prednosti u odnosu na klasične brisače vjetrobranskih stakala su velike!

ClearBlade je što jednostavnog dizajna te ga vlasnici vozila mogu sami postaviti, a cijeli brisač košta od 13 do 26 eura

ClearBlade, startup iz Denvera počičnje proizvodnju brisača vjetrobranskih stakala s dvije oštrice. ClearBlade tvrdi da ovaj brisač vrši dvostruko čišćenje i mnogo bolje koristi tekućine za pranje stakala.

ClearBlade je sličan Magic Vision Controlu, dvostrukom brisaču koji su razvili Mercedes-Benz i Valeo te je predstavljen prije nekoliko godina na Mercedesovim modelima. No, s jednom velikom razlikom.
Vlasnik Mercedesa mora odvesti svoje vozilo u  salon da bi serviseri pažljivo uklonili i zamijenili metlice brisača. Taj posjet usluzi, s dijelovima i radom, obično iznosi nekoliko stotina eura.

Prednost ClearBladea je što je jednostavnijeg dizajna te ga vlasnici vozila mogu sami postaviti, a cijeli brisač košta od 13 do 26 eura. Možda sektor brisača vjetrobranskih stakala nije toliko tehnološki zanimljiv kao električna vozila, baterije, infotainmenti…, ali se radi o važnom dijelu opreme i svaka inovacija je dobrodošla.

Pretpostavljamo da ćemo uskoro ove metlice brisača vidjeti i na europskom tržištu. Od viška (izbora) glava ne boli.