Precizne japanske željeznice: Inženjer kasnio dvije minute s vlakom pa mu oduzeli simbolični dio plaće, a sada on tuži tvrtku!

Prevelika briga o detaljima dovela je odnos tvrtke i jednog inženjera do usijanja

Japanska željeznička mreža s pravom je poznata po svojoj iznimnoj brzini i točnosti. Željeznice se ponekad ispričavaju zbog kašnjenja od samo nekoliko sekundi, ali opsesija točnošću ponekad ide predaleko. Jedan inženjer koji radi na održavanju lokomotiva u West Japan Railway Companyju je zbog dvije minute kašnjenja dobio penale na plaću. Simbolične, ali čovjeka je pogodilo baš kao što je tvrtku pogodilo kašnjenje od samo jedne minute.

The Guardian izvještava da je neimenovanom inženjeru Japan Railway Companyja uzeto oko 0,38 dolara od plaće kao posljedica navedenog kašnjenja u lipnju 2020. Inženjer, koji je trebao odvesti prazan vlak u depo u Okayami, navodno je shvatio da čeka na krivoj platformi za svoj zadatak. To je rezultiralo time da je vožnja završila dvije minute dulje nego inače, a podsjećamo sve ovo nije utjecalo na vzoni red, nego se radilo o običnoj vožnji u depo. .

Tvrtkaje prvo uzela plaću za obje minute, ukupno 0,75 USD kazne, prije nego što je inženjer navodno osporio kaznu preko lokalne službe za rad, što je rezultiralo smanjenjem na kaznu od jedne minute. To, međutim, nije bilo dovoljno za inženjera, koji je navodno u ožujku tužio tvrtku. On traži 0,38 dolara oduzete plaće, 0,11 dolara za prekovremeni rad te još 19.300 dolara koje bismo mogli protumačiti nagradom za duševne boli.