Problemi sa spojkom: Kako sami možete provesti brzi test s vašim automobilom?!

Za provjeru kvačila u vožnji trebat će vam prostora pa pazite da na cesti nema nikoga

Kako znati je li vam spojka ispravna ili ćete je ubrzo morati zamijeniti? Jednostavno, uključite automobil, osigurajte otvoreni tip prometnice za vožnju bez potrebe za zaustavljanjem vozila, ravna dionica od cca 0.5 km do 1 km ceste. Pripazite da tijekom testiranja nikog ne dovodite u opasnost.

Pokrenite automobil do 30 km/h. Potom pritisnite kvačilo i prebacite u najviši stupanj prijenosa (pet ili šesti), a nakon toga otpustite kvačilo i pritisnite gas do kraja. Ako će se okretaji motora polako podizati kvačilo je ispravno, a ako naglo krenu to je znak da kvačilo (lamela) klizi i da će kroz neko kraće vrijeme doći do potpunog otkazivanja pogona.

Budite oprezni, jer nažalost kad je u pitanju spojka pomoć na cesti rijetko može izvesti instant rješenje kako bi nastavili daljnje putovanje, popravak spojke u idealnim uvjetima u servisu  može potrajati u prosijeku od 1-5  radnih dana što u nekim slučajevima može biti ovisno nizu faktora o dostupnosti rezervnih dijelova do potrebe za specijalnim alatima i nizu drugih čimbenika