Najveće parkiralište na svijetu: Nalazi se uz stadion na kojem će se igrati finale SP-a u nogometu!

MetLife Stadium nalazi se u SAD-u, New Jerseyu, i dizajniran je da se na njega dolazi automobilom

Svjetsko nogometno prvenstvo će se 2026. održati u Sjevernoj Americi, a većina događaja održavat će se u SAD-u. Finale ovog natjecanja igrat će se na stadionu MetLife, koji ima jednu zanimljivu karakteristiku, a to je ogroman otvoreni parking. Na primjer, Allianz Arena Bayern Münchena ima ogromno parkiralište s 9600 mjesta, dok Wembley u Londonu nema parking na površini. MetLife Stadium nalazi se u SAD-u, New Jerseyu, i dizajniran je da se na njega dolazi automobilom. Stoga postoji i potreba za ogromnim parkiralištem koje ima 28.000 dostupnih mjesta s uslugama parkiranja, kao i heliodrom. Je li to najveće parkiralište na svijetu? S 28.000 parkirnih mjesta na 18,5 hektara, ima sve preduvjete da to i bude. Zapravo, Guinnessov svjetski rekord za površinsko parkiralište drži West Edmonton Mall u Edmontonu (Alberta, Kanada), koji ima kapacitet za 20.000 automobila.

Stadion MetLife daleko ga nadmašuje, premda u knjizi rekorda nije zabilježen. Vjerojatno jer služi kao parkiralište za sve objekte sportskog kompleksa Meadowlands, ali to je još uvijek vrtoglava brojka za stadion kapaciteta 82.566 posjetitelja. Stadion nudi brojne mogućnosti prijevoza za posjetitelje – najavljuje MetLife Stadium na svojoj web stranici, ali dolazak pješice se ne preporučuje jer je zdanje okruženo autocestama i cestama, bez ijednog nogostupa.

Zato se parkiralište mijenja ovisno o tome tko igra. Postoji poseban dijagram za koncerte i druge događaje, kao što su  utakmice u drugim sportovima, drugi za vrijeme kada igraju Jetsi i drugi za vrijeme kada igraju Giantsi.

Dodajmo i da je ovo parkiralište toliko ogromno da se na njemu čak održavaju događaji. Na primjer, prošlog ljeta, na koncertima Metallice na stadionu, na ovom su parkingu kao predgrupe nastupali bendovi poput Pronga i Overkilla.