Krem juha od povrća
Sastojci za 4 osobe
Brokula 15 dag
Cvjetača 10 dag
Mrkva 6 dag
Crveni luk 5 dag
Bijeli krumpir 10 dag
Češnjak 1 režanj
Špinat 5 dag
Maslinovo ulje
Malo maslaca
Kiselo vrhnje 1 žličica
Priprema
1. Povrće očistite i operite. Luk sitno nasjeckajte i kratko prepržite na maslinovu ulju. Dodajte nasjeckani češnjak (ne smije dobiti boju). Podlijte povrtnim temeljcem ili toplom vodom.
2. Dodajte povrće prema tvrdoći: mrkvu, krumpir, a desetak minuta prije kraja cvjetaču, brokulu i špinat.
3. Maknite s vatre pa izblendajte u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Vratite na vatru, začinite i dodajte maslac.
4. Prije posluživanja prelijte s malo kiselog vrhnja koje prethodno razradite pjenjačom te uz to servirajte poprženi kruh izrezan na kockice.