Brokula, cvjetača, mrkva, špinat… u jednom loncu

Sve popularnije juhe od povrća radimo u mnogo kombinacija, a ovo je jedna od najbogatijih
Krem juha od povrća

Sastojci za 4 osobe

Brokula   15 dag

Cvjetača  10 dag

Mrkva     6 dag

Crveni luk 5 dag

Bijeli krumpir 10 dag

Češnjak   1 režanj

Špinat    5 dag

Maslinovo ulje

Malo maslaca

Kiselo vrhnje  1 žličica

 

Priprema

1. Povrće očistite i operite. Luk sitno nasjeckajte i kratko prepržite na maslinovu ulju. Dodajte nasjeckani češnjak (ne smije dobiti boju). Podlijte povrtnim temeljcem ili toplom vodom.

2. Dodajte povrće prema tvrdoći: mrkvu, krumpir, a desetak minuta prije kraja cvjetaču, brokulu i špinat.

3. Maknite s vatre pa izblendajte u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Vratite na vatru, začinite i dodajte maslac.

4. Prije posluživanja prelijte s malo kiselog vrhnja koje prethodno razradite pjenjačom te uz to servirajte poprženi kruh izrezan na kockice.