Salata od pastrve
Sastojci za 4 osobe
Pastrva 4 kom
Rukola 5 dag
Crveni radič 5 dag
Zelena salata 3 dag
Dimljeni sir 5 dag
Limun 1 kom
Kapari 2 dag
Maslinovo ulje
Sol i papar
Peršin
Cherry rajčice 10 dag
Luk 10 dag
Češnjak 1 režanj
Priprema
1. Pastrve očistite i filetirajte te filee ispecite na tavi na maslinovu ulju. Začinite ih soli, paprom, limunovim sokom, nasjeckanim kaparima i češnjakom.
2. Pustite da se ohlade. Zelenu salatu, radič i rikolu operite, nasjeckajte te začinite solju, limunovim sokom i maslinovim uljem.
3. Luk nerežite na tanke kolutove i operite pod mlazom hladne vode da mu malo isperete gorčinu te ga dobro ocijedite. Slažite prema želji: na dno tanjura salate, cherry rajčice, pastrvu, pa naribajte malo dimljenog sira. Prelijte preostalim umakom od mariniranja.