Salata od pastrve? Zašto ne?!

Ne morate pastrve jesti isključivo pržene i pečene – one mogu biti odlična podloga za salatu
Salata od pastrve

Sastojci za 4 osobe

Pastrva   4 kom

Rukola    5 dag

Crveni radič   5 dag

Zelena salata  3 dag

Dimljeni sir   5 dag

Limun     1 kom

Kapari    2 dag

Maslinovo ulje

Sol i papar

Peršin

Cherry rajčice 10 dag

Luk  10 dag

Češnjak   1 režanj

 

Priprema

1. Pastrve očistite i filetirajte te filee ispecite na tavi na maslinovu ulju. Začinite ih soli, paprom, limunovim sokom, nasjeckanim kaparima i češnjakom.

2. Pustite da se ohlade. Zelenu salatu, radič i rikolu operite, nasjeckajte te začinite solju, limunovim sokom i maslinovim uljem.

3. Luk nerežite na tanke kolutove i operite pod mlazom hladne vode da mu malo isperete gorčinu te ga dobro ocijedite. Slažite prema želji: na dno tanjura salate, cherry rajčice, pastrvu, pa naribajte malo dimljenog sira. Prelijte preostalim umakom od mariniranja.