Plavi vinili Bowieja i Cavea za humanitarnu akciju

Rijetka glazbena izdanja s vremenom postižu visoke cijene, a ova serija će u budućnosti sigurno imati posebnu vrijednost

Mnogo klasičnih rock i pop albuma bit će reizdano u limitiranim izdanjima, a povod je humanitarne prirode. Svaki od njih bit će objavljen na plavom vinilu, a povod je vrlo jednostavan – pomoć UNICEF-u, organizaciji Ujedinjenih naroda koja skrbi o životnom standardu djece. Rijetka glazbena izdanja s vremenom postižu visoke cijene, a ova serija će u budućnosti sigurno imati posebnu vrijednost. Svi albumi bit će tiskani u svega pedeset primjeraka. Samo jedan primjerak od svakog albuma bit će prodan na klasičnoj aukciji, a za sva ostala izdanja bit će organizirano nagradno izvlačenje. Možete uplatiti pet funti (na internetskoj stranici givergy.com) i prijaviti se. Jedna osoba može kupiti neograničen broj srećki za nagradno izvlačenje za bilo koji album.

– Iznimno nam je drago da možemo pokrenuti ovaj projekt. Mnogo je ldjece u svijetu kojima je potrebna pomoć i drago nam je da možemo pridonijeti i na ovaj način – rekao je predsjednik britanskog ogranka UNICEF-a Mike Penrose.

Albumi za koje se možete natjecati su:

David Bowie: The Next Day

Bring Me The Horizon: That’s The Spirit

Kate Bush: The Sensual World

King Crimson: In the Court of the Crimson King

Nick Cave And The Bad Seeds: Skeleton Tree

Coldplay: A Head Full Of Dreams

The Jimi Hendrix Experience: Axis: Bold As Love

Kasabian: For Crying Out Loud

Alicia Keys: Songs In A Minor

Bob Marley And The Wailers: Catch A Fire

Novelist: Novelist Guy

Ozzy Osbourne: Diary Of A Madman

Spice Girls: Spice

Paul Weller: A Kind Revolution

Robbie Williams: Take The Crown

Amy Winehouse: Back To Black