Ratovi zvijezda pune Disneyev televizijski kanal

Radi se na dvije serije koje će ići na pretplatni televizijski kanal Disney+, a i Loki iz filmova o Thoru će dobiti svoj program

Otkako je Disney otkupio prava za Ratove zvijezda od redatelja i producenta Georga Lucasa mnogo toga se promijenilo. Prvo, Lucas je postao bogat čovjek – bio je to i prije, ali sada je njegov imetak nabujao na najmanje pet milijardi dolara. Više nikada neće morati pratiti akcije u trgovinama mješovitom robom, kupovati puretinu na sniženju te skupljati markice za posuđe by Jamie Oliver. Drugo, Disney izbacuje filmove kao na tekućoj vrpci i mnogima je to već malo dosadno, ali ulaganja su moraju oploditi. Osim filmova iz sage Ratova zvijezda te velikog financijskog podbačaja, filma o Han Solou, sad se radi na dvije serije koje će ići na pretplatni televizijski kanal Disney+. Prva je The Mandalorian i ona će na vremenskoj liniji Ratova zvijezda sjesti iza Povratka Jedija. Pratit će zgode zasad nepoznatog svemirskog revolveraša. Druga je najavljena nedavno, a u njoj će glavni lik biti Cassian Andor, pobunjenički špijun kojeg ste imali priliku upoznati u filmu Rogue One: Priča iz ratova zvijezda (2016.). On je jedan od likova u timu komandosa čiji je zadatak bio pribaviti nacrte Zvijezde smrti, one opake kugle što pljuca zraku smrti i uništava planete. Ulogu iz filma ponovit će Diego Luna.

Niti to nije sve, u pripremi je i Disneyeva serija o Lokiju. Njega ste upoznali u serijalu filmova o Thoru. Ulogu iz filma ponovit će Tom Hiddleston.