Muskova Teslaquila naišla na veliki otpor

Ako svestrani biznismen misli proizvoditi tekilu s imenom Teslaquila, morat će to raditi u Meksiku

Mnogima je tekila poznat napitak s visokim postotkom alkohola. Mnogi su podlegli njezinom šarmu, a nadamo se da to nisu nikada činili prije nego što su sjeli u automobil i latili se upravljača. Prometna sigurnost prije svega! Kad smo kod tekile, problema ima Elon Musk, osnivač Tesle i drugih visokotehnoloških kompanija. On je kreirao alkoholno piće koje se zove Teslaquila, a to se ne sviđa Meksikancima, odnosno njihovom regulatornom uredu.

Tako Teslaquila neodoljivo podsjeća na tekilu ili tequilu (što, na kraju, i jest), a Muskovi južni susjedi imaju striktna pravila da se tekilom može zvati samo piće koje se proizvodi u određenim meksičkim pokrajinama. Ako svestrani biznismen misli proizvoditi tekilu s imenom Teslaquila, mora se javiti meksičkim institucijama i otvoriti proizvodni pogon u toj državi, kažu oni.

Sad se vjerojatno pitate čemu tolika frka oko vatrene vode kojom su se, u nekoj stereotipnoj viziji, napijali desperadosi ispod kaktusa u trenutcima dokolice? Tekila je veliki biznis, sve je popularnija, a evo vam i jedna informacija: tvrtka za proizvodnju tog pića u kojoj je jedan od suvlasnika bio glumac George Clooney prodana je za milijardu dolara. Bacardi Ltd. je, pak, u siječnju kupio proizvođača tekile Patron Spirits za više od pet milijardi dolara. Čini se da će Musk imati problema s Teslaquilom – kao da ih već nema s proizvodnim procesima Teslinih automobila. No, riješit će on to.