Pininfarinin legendarni Ferrari SP2 u garaži privatnog kolekcionara

Jedini proizvedeni model stvoren je u vrijeme kad je dizajnerski studio slavio 70 godina postojanja

Poznati talijanski dizajnerski studio Pininfarina slavio je 2000. godine sedamdesetu godišnjicu postojanja. Obiteljski obrt koji je izrastao u respektabilnu tvrtku (posljednjih godina mu nažalost ne ide dobro) odlučio je proslaviti veliku obljetnicu radno: preradom Ferrarijeva modela 550 Maranello u nešto posebno. Nakon mnogo truda kreiran je SP2, koncept koji je funkcionalan i u voznom stanju. Svi su hvalili dizajnerske ideje, a Pininfarina je odlučio zadržati svojih ruku djelu u vlastitim prostorijama. Sve do 2007. godine kad je SP2 prodan neimenovanom kolekcionaru koji u svojoj garaži već ima Ferrari F40.

Pininfarina je promijenio i interijer 550 Maranella, a sve s ciljem da mu osigura retro šarm. Jedini Pininfarinin SP2 pronašla je Youtuberica Supercar Blondie i o njemu napravila kratak video. Kao što se vidi, na sigurnom je i na toplom…

Tako je nastao SP2, jedini primjerak iz Pininfarinine radionice, koji danas vrijedi milijune eura. A ljudima iz Ferrarija toliko se svidjela ideja da su, nadahnuti Pininfarinom i vlastitom tradicijom, ove godine predstavili dva slična speedstera SP1 i SP2. Oba bolida će u ograničenu proizvodnju, a opremljeni su 6,5-litrenim V12 motorom sa 789 KS.