Dobit ćemo dirljivi oproštaj s Carrie Fisher u novim Ratovima zvijezda

Prema riječima Oscara Isaaca, koji igra ulogu Poe Damerona, ekipa je uspjela pronaći odgovarajući način da u posljednjem filmu objasni sudbinu lika Carrie Fisher, princeze Leije

Iznendna smrt Carrie Fisher 2016. godine pogodila je cijeli filmski svijet, a i brojne fanove glumice koja je obilježila najpoznatiji znanstveno-fantastični serijal. Taj nesretni događaj utjecao je na snimanje sljedećeg nastavka Ratova zvijezda pa su se redatelj i producenti devetog dijela sage našli pred izazovom. Trebalo je  napraviti završetak trilogije bez nje, istodobno odajući joj počast kao osobi i kao glumici s kojom su radili.

Prema riječima Oscara Isaaca, koji igra ulogu Poe Damerona, ekipa je uspjela pronaći odgovarajući način da u posljednjem filmu objasni sudbinu lika Carrie Fisher, princeze Leije. Premda je otkriveno samo nekoliko detalja o načinu na koji će Leia biti prikazana i koliko će se pojaviti u filmu, znamo da je koautor i  redatelj J.J. Abrams koristio neiskorištene snimke iz prethodnog filma The Force Awakens.

– Radi se o nevjerojatnom liku koji je Carrie uvjerljivo utjelovila – izjavio je Isaac za The Daily Beast.

– Čudno je biti na setu, a Carrie nema u blizini – rekao je J.J. Abrams.

Ostatak ekipe se bez Carrie Fischer morao usredotočiti na posao i pripremiti film koji ćemo u kinima gledati u božićnoj sezoni sljedeće godine.

– Bilo je stvarno zabavno vratiti se radu s J.J. Abramsom jer svi imamo blizak odnos. U radu s njim postoji mnogo opuštenosti i pozitivnih vibracija – rekao je Isaac, te dodao:

– Budući da se svi osjećamo odlično i da ga ekipa ne doživljava previše ozbiljno, nikada ne nedostaje zabave. Mislim da će upravo ta energija između glumaca i redatelja dovesti do sjajnog filma.