Teslin suparnik zove se Rivian: Novi električni pick-up

R1T dolazi s tri baterije sa 105, 135 i 180 kWh. S baterijom najvećeg kapaciteta pick-up bi trebao imati više od 600 kilometara autonomije

Dok čekamo da Elon Musk i njegova ekipa objave svijetu kakav su električni pick-up pripremili, pojavio se američki start-up Rivian sa svojim vozilom. Rivian R1T je pet i pol metara dugačak pick-up koji za pogon koristi isključivo električnu energiju. Zasad je namijenjen samo za američko tržište, ali Rivian se planira 2021. pojaviti u Europi, a R1T je u njegovim planovima za osvajanje našeg kontinenta.
R1T dolazi s tri baterije sa 105, 135 i 180 kWh, a ova potonja, najvećeg kapaciteta, trebala bi pick-upu omogućiti više od 600 kilometara autonomije. Unatoč velikoj masi od 2600 kilograma Rivianu do 100 km/h treba tek tri sekunde, on ima četiri elektromotora, a svaki daje gotovo 200 KS. Osim velikog prostora straga, ispod prednjeg poklopca je prtljažnik obujma 330 litara. Pogon je naravno na sva četiri kotača.

Ovo vozilo i sve ostale Riviane konstruirat će Britanac Mark Vinnels, koji je radio kao inženjer u Lotusu i McLarenu. Vlasnik Riviana je poduzetnik RJ Scarnige.