Pininfarina i Rimac kreirali su čudovište s 1900 KS

Ne bojte se za prometnu sigurnost! Bolid koji košta 2.3 milijuna eura uglavnom će čekati da mu poraste vrijednost u garažama kolekcionara

Koliko vam s Golfom trojkom dizel treba da se pomaknete desetak metara? Par sekundi, uz oblak dima. Automobili Pininfarina PF0 će za točno 12 sekundi doći do 300 km/h. Ovaj hiperautomobil na struju razvijen je u suradnji s najpoznatijim hrvatskim električarem Rimcem, a još jedna od vrtoglavih brojki je ona o ubrzanju do 100 km/h za manje od dvije sekunde. Četiri električna motora (po jedan na svaki kotač) stvaraju 1900 KS i 2300 Nm okretnog momenta. To je za 420 KS i 700 Nm više od benzinskog W16 hipersportaša Bugatti Chirona. Pitanje je sad: a kome sve to treba? Odgovor je: svima onima koji imaju oko 2.3 milijuna funti na bacanje. Automobili Pininfarina proizvest će svega 150 primjeraka pa je ekskluzivitet zajamčen. Zasad nam ta poznata dizajnerska tvrtka ne želi otkriti izgled prednjeg dijela PFo-a, ali barem imamo stražnji kraj s masivnim difuzorom i fotku mladića s virtualnim naočalama. On već u Pininfarininom studiju juri maksimalnih 410 km/h i uživa u autonomiji od 460 kilometara.

Ne morate se bojati niti za prometnu sigurnost. Ovakvi primjerci godinama leže nepomično u garažama vlasnika baš poput prepariranih rijetkih zvijeri koje je svojevremeno u trofejnoj sobi prikupljao Nadan Vidošević. Vrijednost PF0 će s vremenom rasti i vjerojatno će za petanestak godina probiti granicu od 10 milijuna eura. Shvatite ovo kao dobro dugoročno ulaganje, mnogo bolje od dionica ili onog našeg zajedničkog u nedovršenu Sveučilišnu bolnicu u Zagrebu.