Nissan za jedan automobil traži više od milijun dolara! Prodat će sve proizvedene primjerke

Italdesign je s nekoliko hrabrih zahvata vratio atraktivnost umornom sportašu, a Nissanovi inženjeri pobrinuli su se za ostalo

U Americi Nissan GT-R košta 175.450 dolara i daleko je najskuplji automobil u portfelju japanskog proizvođača. Ovaj podatak naveli smo tek da shvatite koliko je nestvarna cijena drugog GT-R-a, onoga koji je vizualno preradio Italdesign. Nissan GT-R R-50 prvi put je javnosti otkriven na ovogodišnjem Festval of Speedu u engleskom Goowoodu, sajmu za zaljubljenike u sportska vozila.GT-R je u prodaji još od 2007. godine, a Italdesign je opsežnim dizajnerskim zahvatima vratio atraktivnost vizualno pomalo umornom sportskom kupeu.

Za ostalo su se pobrinuli Nissanovi inženjeri pa ova verzija razvija čak 110 KS više od Nissmo modela (710 KS) i okretni moment 3,8 V6 bi-turbo motora nabujao je sa 652 Nm na 780 Nm. Bolje su kočnice, a novi su i Bilsteinovi amortizeri koji se kontinuirano prilagođavaju uvjetima na cesti i načinu vožnje. Nissan će proizvesti samo 50 primjeraka, a za očekivati je da će svi biti rasprodani u rekordnom roku. Kao i kod mnogih drugih maloserijskih automobila većina vlasnika će s njim u garažu pa čekati da mu s godinama odležavanja poraste vrijednost. Da biste dobili daljinski ključ za otvaranje GT-R-a R-50 i odvezli se s njim u suton, morate negdje pronaći 1.12 milijuna dolara. Prodate li vikendicu na Viru izgrađenu u neoklasicističkom stilu, Golf peticu, paletu drvenih otpadaka… možda se skupi. Dosta šale, možemo samo sanjati ovo sigurno ulaganje s kamatom kakvu nikada ne biste dobili za neku dionicu.