Uskoro kontinuirane subvencije za električna vozila u Hrvatskoj

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi na rješenjima koja će biti trajna i omogućit će pravi iskorak po pitanju električne mobilnosti

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš na nedavnom predstavljanju taksija na električni pogon izjavio je da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost planira uskoro objaviti program za poticanje ekoloških vozila.

Ponoš je rekao da Fond do sada nije izlazio u javnost s konkretnim planovima jer su bili u izradi, kao i da je zatekao veliki minus na računu Fonda kad je došao na dužnost direktora .

Prema njegovoj najavi uskoro nas očekuju nova rješenja s kojima bi se građanima konstantno omogućilo lakše kupovanje električnih vozila. Dakle, više ne bi bilo rješenja koja bi trajala samo godinu ili dvije, već bi, prema najavi direktora Fonda, takav program bio višegodišnji i kontinuiran.

Mnogi vozači će reći napokon jer je sve veći broj ljudi ekološki osviješten i želi doprinijeti svojim primjerom da se zagađenje smanji, ali zbog visokih cijena takvih vozila jednostavno nisu u stanju to i napraviti.  Nekada smo imali subvencije, ali su brzo isparile pa sad čekamo što je za sve nas pripremio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Iz HEP-a pak najavljuju da su vlasnici novih benzinskih postaja zainteresirani za postavljanje električnih punionica. Najavljuju se i europske subvencije za te građevinske pothvate.