Pratite uživo nastup Red Hot Chili Peppersa ispred piramida u Gizi 

Debitantska svirka RHCP-a u Egiptu održat će se 15. ožujka u 19 sati po srednjeeuropskom vremenu, a bit će uživo emitirana i na internetskom portalu benda

Red Hot Chili Peppers podijelili su detalje s doista posebnog koncerta koji će se održati na jednom od sedam svjetskih čuda, ispred piramida u Gizi. Debitantska svirka benda u Egiptu održat će se 15. ožujka u 19 sati po srednjeeuropskom vremenu. Zašto to naglašavamo? Za sve koji ne mogu doći na koncert u Egipat tu je mogućnost gledanja koncerta preko internetske stranice benda (https://redhotchilipeppers.com). Peppersi se tako pridružuju Stingu, Mariah Carey, Shakiri i Franku Sinatri na popisu glazbenika koji su prethodno nastupili ispred egipatskih piramida. Bassist benda Flea je u priopćenju izjavio: 
– Prije svakog novog mjesta na kojem nastupamo moje tijelo se trese od uzbuđenja, čežnje za otvaranjem novih misterija, fasciniranosti novom kulturom, kušanjem nove hrane, mirisanjem novih okusa i upijanjem novih ritmova. Učenje, učenje i učenje. Upravo to se sada događa, moje srce je radosno zbog mogućnosti nastupa u Egiptu.
Bubnjar Chad Smith govorio je o novom materijalu benda, najavivši novi album u bliskoj budućnosti.