Novi električni Tesla Roadster imat će domet 1000 kilometara!

Ubrzanje do 100 km/h bit će za samo 2.1 sekundu, maksimalna brzina preko 400 km/h, okretni moment 10.000 Nm, a pogon, naravno, na sve kotače

Miješaju se razne najave i objave iz Tesle. Ide malo lijepih vijesti o autonomnim vozilima već sljedeće godine pa onda tmurna objava o zabrinjavajućim poslovnim rezultatima (minus 702 milijuna dolara u prvom kvartalu), a sad je opet vrijeme za osunčanu cvjetnu livadu. Naime, direktor tvrtke i suvlasnik Elon Musk objavio je najnovije informacije o Roadsteru, električnom sportskom automobilu, koji je u pripremi. Tako je u objavi na društvenim mrežama najavio da će autonomija ovog automobila sigurno biti 1000 kilometara!

To je fascinantna brojka, a zasad se ne zna kako će Tesla to ostvariti – planira li povećavati broj ćelija u bateriji (što bi moglo biti teško obzirom na smanjene dimenzije vozila), njihovu gustoću  ili će ovaj proizvođač predstaviti neku novu tehnologiju.

Inače ubrzanje do 100 km/h bit će za samo 2.1 sekundu, maksimalna brzina preko 400 km/h, okretni moment 10.000 Nm, a pogon, naravno, na sve kotače. Roadster će u prodaji biti sljedeće godine.