Volkswagenov I.D.3 možete prednaručiti i u Hrvatskoj: Cijena je 7500 kuna!

Prve informacije govore da u Volkswagenu najavljuju iznimno agresivnu cjenovnu politiku pa bi osnovni model trebao biti jeftiniji od 30 tisuća eura

Počinje Volkswagenova ofenziva s električnim vozilima. Knjige prednaružbi za kompakt ID.3 otvaraju se 8. svibnja u cijeloj Europi, a tako će biti i u Hrvatskoj. Potencijalni kupci moraju uplatiti 7500 kuna kod ovlaštenih trgovaca kako bi bili prvi u redu za kupnju I.D.3, automobila u klasi Golfa, ali isključivo na električni pogon.

Na internetskim stranicama osvanuo je video s još maskiranim ID.3, koji zorno prikazuje njegove proporcije i osnovne dizajnerske ideje. Video je ubrzo povučen, ali ostalo je nekoliko fotografija, koje nisu najbolje kvalitete. Ipak, i ovako možete vidjeti kako će I.D.3 izgledati. Ovaj model će s najvećom baterijom (82 kWh) moći prijeći raskošnih 550 kilometara do novog punjenja, a s najmanjom (48 kWh) će imati kvalitetan domet od 330 kilometara. Ovo su dvije krajnosti, a I.D.3 će imati još dvije baterije, sa 55 i 62 kWh. Automobil će u potpunosti biti otkriven na jesenskom autoshowu u Frankfurtu, a tad kreće i prodaja. Pogon je na stražnje kotače, a opcija je i pogon na sve kotače. Očekuje se i prostrana unutrašnjost. Prve informacije govore da u Volkswagenu najavljuju iznimno agresivnu cjenovnu politiku pa bi osnovni model trebao biti jeftiniji od 30 tisuća eura. Dodajte tome poticaje za električna vozila, koji su na snazi u mnogim europskim državama (povremeno i u Hrvatskoj) i I.D.3 bi doista mogao biti uspješan automobil.