Cheesecake
Podloga:
Petit keksi 15 komada
Maslac 10 dag
Šećer 2 žlice
Vanilin šećer 1 komad
Nadjev:
Svježi sir 50 dag
Šećer 10 žlica
Vanilin šećer 1 komad
Jaja 5 komada
Preljev:
Slatko vrhnje 2 kom (od po 180 g)
Kiselo vrhnje 2 kom (od po 180 g)
Šećera 12 dag
Vanilin šećer 12 dag
PRIPREMA
1. Za podlogu izmrvite kekse, pomiješajte ih s rastopljenim maslacem i šećerom. Za nadjev pomiješajte svježi sir sa šećerom te dodajte jedno po jedno jaje.
2. Podlogu utisnite u okrugli kalup, izlijte nadjev, pa pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Prelijte vrhnjem koje ste umutili sa šećerom pa pecite još 15 minuta.