Vrijeme je za klasik: Torta od sira!

Prava torta od sira nije osobito zahtjevna, a teško je pronaći nekoga tko ne voli njezin osvježavajući okus. Tortu je pripremio Marko Futvić, chef Bluesunova hotela Kaj
Cheesecake

Podloga:

Petit keksi    15 komada

Maslac    10 dag

Šećer     2 žlice

Vanilin šećer  1 komad

Nadjev:

Svježi sir 50 dag

Šećer     10 žlica

Vanilin šećer  1 komad

Jaja 5 komada

Preljev:

Slatko vrhnje  2 kom (od po 180 g)

Kiselo vrhnje  2 kom (od po 180 g)

Šećera    12 dag

Vanilin šećer  12 dag

 

PRIPREMA

1. Za podlogu izmrvite kekse, pomiješajte ih s rastopljenim maslacem i šećerom. Za nadjev pomiješajte svježi sir sa šećerom te dodajte jedno po jedno jaje.

2. Podlogu utisnite u okrugli kalup, izlijte nadjev, pa pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Prelijte vrhnjem koje ste umutili sa šećerom pa pecite još 15 minuta.