Požar u studiju: Sad je otkriveno da su 2008. godine izgorile ključne Nirvanine snimke!

Čini se da su zauvijek izgubljene master snimke Nirvanina albuma Nevermind

Priča o požaru iz 2008. godine u Universal Studios Hollywood u kojem je uništeno tisuće glazbenih zapisa, od kojih su mnogi originali  i nikad preslušani materijali, dobila je zanimljiv nastavak.

Sada su se umjetnici, koji su najviše oštećeni s tim požarom, uključujući Nirvaninog Krista Novoselića, Hole i R.E.M. počeli odgovarati na otkriće da su se neki njihovi zapisi, koji su bili pod pokroviteljstvom Universal Music Groupe, zauvijek izgorjeli u požaru.

Kada su na Twitteru pitali Novoselica jesu li Nirvanini originali albuma Nevermind uništeni (master snimke), Novoselic je odgovorio:

– Mislim da su zauvijek nestali.

R.E.M. je objavio zajedničku izjavu na društvenim medijima.

– Pokušavamo dobiti dobru informaciju kako bismo saznali što se dogodilo i koliki je to utjecaj na glazbu benda imalo, ako ga je bilo. Onda ćemo znati više i reagirati ako bude trebalo – piše u izjavi.

Stotine umjetnika izgubilo je svoje snimke u plamenu, a izgleda da su mnogi od njih, sve do objavljivanja priče, bili u neznanju da su njihovi materijali uništeni. Jedan od njih je bend Hole, koji vodi Courtney Love. Predstavnik benda izjavio je da bend nije bio svjestan do 11. lipnja 2019. da su njihove snimke uništene.

Glasnogovornik Universal Music Grupe, rekao je tek da tvrtka ne raspravlja javno o njihovim privatnim razgovorima s umjetnicima, a reakcije ostalih strana se još očekuju.