Pašteta od kozica
Sastojci za 4 osobe
Kozice ili škampi 30 dag
Maslinovo ulje 1,5 dl
Bijelo vino 1 dl
Maslac 1 žlica
Češnjak 1 režanj
Peršinov list 2 stabljike
Mladi izdanci salata 10 dag
Parmezan 2 žlice
Bijelo pecivo 1 komad
Priprema
1. U tavici na malo maslinova ulja kozice kratko prepecite, dodajte malo nasjeckanog češnjaka, peršinov list i podlijte s malo bijelog vina.
2. U blenderu usitnite kozice uz dodatak maslinova ulja i maslaca te dozačinite solju i paprom. Servirajte s čipsom od parmezana i krostinima te paštetu poštrcajte s još malo maslinova ulja.
3. Za krostine pecivo možete malo zamrznuti pa ćete ga lakše narezati na tanke ploške. Zapecite ih na tavici ili roštilju da budu hrskave te poškropite s malo maslinova ulja.
4. Za čips od parmezana na teflonsku tavicu pospite manje krugove parmezana. Pričekajte da se otope i malo zapeku pa izvadite špatulom.