Otkrivena je najstarija svirka U2 – poslušajte dvije pjesme koje dosad niste imali priliku čuti!

Povijesnu svirku dokumentirao je gitarist Pete McCluskey koji je sa svojim bendom The Stougers tada nastupao u Dublinu kao headliner večeri

Bono i ekipa iz benda svirali su na dublinskom Dandelion Marketu u kolovozu 1979. godine, kad grupa nije još nastupala izvan svoje zemlje ili službeno objavila bilo koju pjesmu. Povijesnu svirku dokumentirao je gitarist Pete McCluskey koji je sa svojim bendom The Stougers tada nastupao u Dublinu kao headliner večeri.

Nakon što su snimke zaboravljene i ostavljene da skupljaju prašinu, sada su  otkrivene i predstavljaju najraniju poznatu snimku benda uživo. Prije toga, najstarija svirka U2 bila je njihova izvedba u Cork Opera Houseu iz listopada 1979. godine.

Dvije pjesme koje su te večeri bile izvedene In Your Hand i Concentration Cramp  – nisu do sada bile zabilježene ili puštene u javnost. Kvaliteta snimki i muziciranja nije spektakularna, ali ovo je zanimljiv povijesni dokument. U međuvremenu, U2 je nedavno najavio ponovno izdavanje dvaju albuma – The Unforgettable Fire iz 1984. i How To Dismantle An Atomic Bomb iz 2004. godine. Poslušajte dvije pjesme U2 koje dosad niste imali priliku čuti: