Film The Man Who Fell To Earth u kojem je glumio David Bowie postaje TV serija

Još nije najavljena glumačka postava za novu verziju, ali zato je poznato da će Alex Kurtzman, koji je prije radio na Star Treku, i Jenny Lumet biti pisci i izvršni producenti.

Film Ncholasa Roega iz 1976. godine The Man Who Fell To Earth prilagođava se za novu TV seriju. Klasični znanstveno-fantastični film, utemeljen na istoimenom romanu Waltera Tevisa iz 1963. godine, označio je najupečatljiviji filmski nastup rock zvijezde Davida Bowieja u liku Thomasa Jeromea Newtona – vanzemaljaca koji se predstavlja kao čovjek u pokušaju spašavanja svog matičnog planeta.

Još nije najavljena glumačka postava za novu verziju, ali zato je poznato da će Alex Kurtzman, koji je prije radio na Star Treku, i Jenny Lumet biti pisci i izvršni producenti. Kurtzman je također određen za redatelja serije. Kurtzman i Lumet tvrde da će serija istražiti sljedeće poglavlje priče iz romana i filma.

– Neki će se stvari poklopiti i s romanom i s filmom, ali ako niste pogledali film ili niste čitali roman, to je u redu – rekao je Kurtzman.

– Imat ćete iskustvo koje je potpuno jedinstveno. Voljeli smo emotivne trenutke u knjizi i voljeli smo vizualni spektakl filma – dodala je Lumet. 

U međuvremenu, američki autor Neil Gaiman i redatelj Spider Mana: Into The Spiderverse – Peter Ramsey, nedavno su izrazili interes za snimanje filma o pokojnom pjevaču. Takav rasplet bi odobrio i Duncan Jones, sin pokojnog glazbenika, koji je rekao da će film o svom ocu odobriti samo ako su Gaiman i Ramsey uključeni u njegovu izradu.