Volkswagen: Kupci će prihvatiti električne automobile kad se cijenom izjednače s benzincima!

Stavite li sve na papir, vidjet ćete da je održavanje električnog automobila mnogo jeftinije - kaže VW-ov direktor

Njemački proizvođač uskoro pokreće električnu ofenzivu velikih razmjera, ali uspjeh je još neizvjestan. Manje su marže nego na benzince i dizelaše (osobito one opremljenije), a i tržište još ne pokazuje (pre)veliki interes. U Europi je rast veći od 100 posto na godišnjoj bazi, ali radi se o još relativno malim brojkama. Kad će i hoće li električni automobili prevladati? Potpredsjednik Volkswagena Reinhard Fischer, zadužen za Sjevernu Ameriku misli da će se to dogoditi uskoro.

– Ključ je izjednačavanje cijene s benzincima, odnosno automobilima s konvencionalnim motorima. Stavite li sve na papir, vidjet ćete da je održavanje električnog automobila mnogo jeftinije – rekao je.

U VW misle da je taj trenutak blizu i da će do preokreta na tržištu doći kad proizvođači električnih vozila počnu nuditi svoje automobile s dometom od 320 kilometara po cijeni benzinaca. Svoj početni električni kompakt ID.3 s baterijom 45 kWh Volkswagen će prodavati po 30.000 eura u Njemačkoj, a to je ipak više od solidno opremljenog Golfa. Možda uz državne subvencije…