Kakav obrat: Jedan vozač skrivio je nesreću, a drugi teško kažnjen!

Policijski službenici su 26-godišnjaku izdali obavijest o počinjenom prekršaju s rokom plaćanja novčane kazne, 52-godišnji vozač je stari 'prijatelj' policije

PU brodsko-posavska javlja o prometnoj nesreći koja ima zanimljiv epilog. U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, u 20.30 sati u Gornjoj Vrbi, nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su utvrdili da 26-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog automobila (Golf) u koji je udario, a kojim je upravljao 52-godišnjak. Policijski službenici su 26-godišnjaku izdali obavijest o počinjenom prekršaju s rokom plaćanja novčane kazne.
Nadalje su utvrdili, da je 52-godišnji vozač Golfa pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu, policajci su alkotestom očitali koncentraciju alkohola od 2.28 promila, te su također utvrdili da se radi o ponavljaču prometnih prekršaja, koji upravlja vozilom unatoč prethodno izrečenoj zabrani upravljanja. Alkoholizirani 52-godišnjak je odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji do otriježnjenja.
Danas su ga policijski službenici uz optužni prijedlog doveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu, kojom prilikom mu je izrečena novčana kazna od 20 tisuća kuna i devet mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.