Komedija Jojo Rabbit sprema se za Oskara nakon što je osvojila prvu nagradu u Torontu!

Film, koji prati mladog njemačkog dječaka koji svog idola Adolfa Hitlera pretvara u imaginarnog prijatelja, napisao je i režirao Taika Waititi, koji također glumi u filmu

Film Taike Waititija o Drugom svjetskom ratu osvojio je prestižnu nagradu publike na ovogodišnjem filmskom festivalu u Torontu i pošao koracima ovogodišnjeg osvajača Oskara filma Zelena knjiga.

Komedija Jojo Rabbit osvojila je nagradu koju mnogi vide kao glavni indikator za uspjeh na dodijeli Oskara.

Film, koji prati mladog njemačkog dječaka koji svog idola Adolfa Hitlera pretvara u imaginarnog prijatelja, napisao je i režirao Taika Waititi, koji također glumi u filmu. Film je opisan kao satira protiv mržnje koja se temelji na knjizi Caging Skies Christine Leunens, a u filmu glume i Scarlett Johansson i Sam Rockwell.

Prethodni filmovi Taike Waititija su What We Do in the Shadows i Thor: Ragnarok. Waititi je nakon premijere filma govorio o problemu s kojim se susreo dok je birao glumca za ulogu Hitlera, da bi na kraju sam preuzeo tu ulogu.

– Mislim da je ljudima bilo teško shvatiti je li to dobar potez u karijeri, a mogu ih razumjeti, jer tko zapravo želi sebe vidjeti kao Adolfa Hitlera na filmskom plakatu?

Zanimljivo je da su posljednjih sedam dobitnika nagrade publike u Torontu svi, ili osvojili, ili bili nominirani za Oskara za najbolji film. Prethodni pobjednici su Milijunaš s ulice, Precious, 12 godina ropstva, Kraljev govor, Soba i Zelena knjiga prošle godine.