Novi Audi A3: Golfov bliski rođak sve je bliže otkrivanju!

Od ostalih karoserijskih izvedbi računajte na sedan, a spominje se čak i četverovratna kupe verzija

Audi A3 i Volkswagen Golf dijele istu platformu, a neće proći mnogo vremena pa ćemo ugledati službene fotografije jednog i drugog vozila. Audi A3 je na testiranjima koja su u završnoj fazi, a po fotografijama se može vidjeti da sigurno neće osvojiti nagradu na sajmu dizajnerskih inovacija. Njemački je to pristup problemu, odnosno konstantno evoluiranje proizvoda, u ovom slučaju prethodne generacije A3. Kao i kod Golfa, interijer će biti digitaliziran.

Tehnološki, Audi A3 bit će gotovo jednak VW Golfu, osim što će sve to biti malo skuplje. Jedna novost bit će izbacivanje verzije s troja vrata jer to danas nikoga više ne zanima. Kupei s troja vrata postaju stvar  prošlosti. Uz A3 doći će i plug-in hibrid te 1,0-litreni i 1,5-litreni benzinci s blagom hibridnom tehnologijom, a bit će mjesta i za dizelski agregat. Naravno, RS verzija će i dalje juriti s 2,5-litrenim petcilindričnim benzincem (više od 400 KS). Predviđena je i S3 inačica s dvolitrenim motorom i malo više od 300 KS. Pogon sportskih izvedbi bit će na sva četiri kotača.

Od ostalih karoserijskih izvedbi računajte na sedan, a spominje se čak i četverovratna kupe verzija (e to je danas popularno), koja bi se borila za naklonost kupaca s Mercedesom CLA.