Luka Modrić objavio je autobiografiju: Od početaka do velikog uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu!

Poznat kao samozatajan igrač, u svojoj životnoj ispovijesti Luka po prvi put otkriva brojne nepoznate detalje iz djetinjstva, razotkriva pozadinu ključnih trenutaka u Dinamu, Tottenhamu i Real Madridu

Izašla je autobiografije Luke Moderića, hrvatskog nogometnog reprezetativca i jednog od najboljih nogometašau hrvatskoj povijesti, koju je u biblioteki Hermes objavio Corto Literary. Luka Modrić knjigu je napisao u suradnji sa svojim dugogodišnjim prijateljem i istaknutim sportskim novinarom Robertom Matteonijem, a knjiga prikazuje Lukin pogled na vlastiti životni put od djetinjstva i prvih nogometnih koraka u zadarskom zaleđu do ulaska u panteon velikana kao najbolji nogometaš svijeta. Vrhunac knjige 2018. je godina, kad je kapetan srebrnih Vatrenih postao jedini igrač u povijesti koji je u istoj godini osvojio sve četiri najprestižnije svjetske nagrade za najboljeg igrača: Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva u Rusiji, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’Or. Ove nagrade Luka je pridodao momčadskim uspjesima hrvatske reprezentacije i Real Madrida, kluba uz koji je osvojio četiri Lige prvaka i redovito je izabiran u najbolju svjetsku jedanaestoricu.

Poznat kao samozatajan igrač, u svojoj životnoj ispovijesti Luka po prvi put otkriva brojne nepoznate detalje iz djetinjstva, razotkriva pozadinu ključnih trenutaka u Dinamu, Tottenhamu i Real Madridu, te donosi svoj osobni pogled na dramatičan put do spektakularnog finala u Rusiji. O čemu je razmišljao u prijelomnim utakmicama, o svom odnosu s ključnim igračima i trenerima, o osjećaju koji ga stalno goni na teren, ali i najvažnijim osobnim trenutcima, ljubavi, obitelji, gubitcima, doznajemo u priči čovjeka čija je ustrajnost i snaga duha postala uzor milijunima. Temelj svakog uspjeha, kaže Luka, jednostavan je: boriti se, ne odustajati i vjerovati u sebe.

Predgovor su napisali Sir Alex Ferguson i Zvonimir Boban, a knjigu su preporučile nogometne zvijezde Gareth Bale, Karim Benzema, Raphaël Varane i Marcelo. Moja igra sadrži više od šezdeset dosad neobjavljenih fotografija iz Lukina privatnog arhiva, kao i službene fotografije HNS-a i Real Madrida.

Od 1. listopada do 3. studenoga knjiga se može kupiti u pretprodaji na web shopu Znanja uz popust od 10%.

Od 4. studenoga Moja igra bit će u prodaji u svim knjižarama, Spar i Interspar trgovinama te na kioscima Tiska.