Udruživanje PSA i Fiat Chryslera: Poslovni analitičari misle da su tvornice u Kragujevcu i Ellsmere Portu u opasnosti!

Sindikati su već izrazili zabrinutost, a čelnici ovog koncerna naglašavaju da zasad nema razloga za zabrinutost

Tvrtka LMC Automotive bavi se prognozama u sektoru autoindustrije, a trenutno su vruća tema udruživanje Fiata Chryslera i sve implikacije tog poslovnog spajanja. Stručnjaci te tvrtke uočavaju ono što je svima jasno, a to je da novi koncern ima višak proizvodnih kapaciteta. S druge strane, direktor ovog poslovnog diva Carlos Tavares poznat je kao čovjek koji je spreman donijeti teške odluke kako bi sačuvao zdravlje kompanije.

U LMC Automotiveu nagađaju da bi tvornice Fiata u Kragujevcu (Srbija) te Vauxhalla u Ellsmere Portu (Velika Britanija) mogu biti iznimno ranjive, odnosno teško održive. Fiat Chrysler/PSA ima višak proizvodnih kapaciteta od čak šest milijuna vozila. Također, procjena je da su i tvornice motora Fiata u Italiji te u Poljskoj u opasnosti.

Sindikati su već izrazili zabrinutost, a čelnici ovog koncerna naglašavaju da zasad nema razloga za zabrinutost i da nema bojazni od zatvaranja tvornica. Inače, tvornica u Kragujevacu je jedna od najmodernijih u Europi, Fiat je u nju uložio milijardu eura, ali u njoj proizvodi model 500L, koji nije proizvodni hit.