Nova tehnologija: Uskoro nam dolaze i ceste bez prometnih znakova!

Ključ je, naravno, u umreženim automobilima ili autonomnim vozilima, koja će prepoznavati digitalni otisak na svom dijelu ceste

Premda se ponekad čini da po navikama nekih vozača i današnje ceste nemaju prometne znakove, pojavila se jedna vijest koja govori da su ceste bez znakova budućnost – i to ne tako daleka.

Organizacija Zenziz, koja ujedinjuje ljude iz autoindustrije, prometne stručnjake i vladine eksperte objavila da od 2027. godine neće postojati potreba za prometnim znakovima na dijelu cesta u Velikoj Britaniji. Procjena je da već tada mogu funkcionirati takozvane gole autoceste.

Ključ je, naravno, u umreženim automobilima ili autonomnim vozilima, koja će prepoznavati digitalni otisak na svom dijelu ceste i informirati vozače o tome. Naravno, u svom predviđanju budućnosti u Zenizazu se ne bavi činjenicom da će 2027. godine na cestama biti ogroman broj automobila starijih godišta, koji nisu umreženi, odnosno neće biti digitalizirani do te mjere da prometni znakovi više neće biti potrebni.