Otkrivena je Toyota Yaris GR: Najmoćniji mali automobil na svijetu!

Ubrzanje do 100 km/h je za manje od 5,5 sekundi, a maksimalna brzina je ograničena na 230 km/h

Ovakve automobile više ne rade zbog strogih emisijskih propisa, Renault s povukao s Cliom RS, Peugeot neće uz 208 imati GTI, a iskreno, sve da ih i imaju, Toyota Yaris GR je sasvim poseban zvjerka koja ulazi u drugu kategoriju. Na valu uspjeha u Svjetskom reli prvenstvu japanska marka konstruirala je mali sportski automobil s 1,6-litrenim trocilindričnim motorom i čak 260 KS te 360 Nm okretnog momenta.

Pogon je na sva četiri kotača, u Yaris GS ugrađene su i dvije blokade diferencijala, a zbog brige o svakom detalju masa vozila je tek 1280 kg, što jamči visoku agilnost. Ovaj automobilčić s troja vrata navodno na dosta mjesta koristi lakša karbonska vlakna te aluminij, a u odnosu na slabije serijske modele proširen je trag stražnjih kotača te je na stražnjem ovjesu posebno dizajnirana konstrukcija s dvostrukim ramenima.

Ubrzanje do 100 km/h je za manje od 5,5 sekundi, a maksimalna brzina je ograničena na 230 km/h. Moguće je birati načine vožnje, a u Sportu je distribucija momenta 30:70 posto u korist stražnje osovine.

U Japanu je početna cijena oko 36.000 dolara. Inače, automobil za domaće tržište još je snažniji i ima 270 KS.