Posljednji izvještaj Pentagona o avionu F-35: Softver je problematičan, a i top ne puca precizno!

Verzije isporučene zrakoplovstvu i mornarici imaju određenih problema sa strukturalnom čvrstoćom, a ovaj leteći gutač proračunskih novaca je ranjiv i na cyber napade

Kad u razvoj nekog vojnog aviona uložite bilijun dolara, onda biste barem očekivali da ima precizan top. To ne bi trebao biti veliki problem, jer svi topovi imaju cijev usmjerenu prema meti pa lijepo izračunate trajektoriju i evo ga… Međutim, neprecizan top koji je ugrađen u nevidljivi F-35 isporučen američkom zrakoplovstvu samo je jedan od problema.

Pentagon je izvršio procjenu ovog mlažnjaka i popis nedostataka duži je od popisa namirnica s kojim vas je supruga poslala u trgovinu nakon što tamo niste bili mjesecima. U seriji zanimljivih nedostataka urnebesnima se čine čak 873 softverska problema koja muče ovaj tehnološki eksperiment.

Verzije isporučene zrakoplovstvu i mornarici imaju određenih problema sa strukturalnom čvrstoćom, a ovaj leteći gutač proračunskih novaca je ranjiv i na cyber napade. O svemu piše Bloomberg, a proizvođač Lockheed javio se i objasnio da nije baš tako strašno… Evo, top u F-35 koji koriste marinci i mornarica je, navodno, precizan. Problematičan je samo onaj isporučen zrakoplovstvu. I da, kod njega postoji i problem pucanja cijelog kućišta u kojem je smješten. Bilijun dolara!!!